Interplast.se

En site som lär dig allt om plast

Olika typer av plastleksaker

oktober 3rd, 2017

När det gäller platsleksaker finns de i flera olika typer och varianter. Det finns dockor, cyklar, bollar och flera andra saker ägnade för lek och som är tillverkade i just plast. Plast är ett relativt billigt material att tillverka saker i och det är dessutom också mycket starkt varför det ofta är väldigt lämpligt att använda till leksaker som generellt sett behöver tåla ganska tuffa tag. Plast är ett material som ofta används till leksaker även för små barn eftersom de gärna biter i och kastar mycket med sina saker. Plastleksaker kan tillverkas i stora storlekar, men trots det säljas till billigt pris. Det är till fördel för många barnfamiljer som vill förhindra att barnen får leksaker med små delar som kan sväljas. När det gäller leksaker till djur brukar dessa också vara tillverkade i plast av olika slag, just för att materialet är så pass tåligt och det är svårt för djuret att ta sönder saken.

Plast kan vara farligt

När man ser över olika sorters plastleksaker kan det dock vara värt att tänka lite extra. Vissa plastsorter kan vara giftiga både för människor och djur och då är det inte så lämpligt att varken djur eller barn leker med saker av just de plasttyperna. Det finns också viss plast som blir till vassa skärvor när den går sönder och detta kan orsaka allvarliga skador på händer om ett barn leker med leksaken. Det kan också bli mycket farligt om ett barn eller djur tuggar på leksaken och råkar svälja en del. de är viktigt att rensa bort sådant som ett barn eller husdjur riskerar att skada sig på. Vissa plastleksaker kan till exempel innehålla stoppning av plastkulor eller ha små plastögon påklistrade. Dessa kan mycket enkelt lossna och hamna i ett barns mage om det vill sig illa. Ofta är dessa delar så pass små att de passerar kroppen obemärkt men det finns också situationer där delen är för stor eller vass och fastnar någonstans inuti kroppen. Man bör därför inte lämna barn eller djur obevakade med leksaker.

Plastleksaker för äldre

Det finns också plastleksaker för äldre människor. Många väljer till exempel att samla på små plastfigurer som finns i olika former. På warhammer.nu kan man finna en typ av plastfigur många vuxna gillar att samla på. Det finns också vackra plastdjur och plasthästar med tillbehör som vuxna väljer att köpa och samla på. Dessa har ofta många små delar i tillbehör och själva figurerna är i regel väl detaljerade. När det gäller dessa saker används de dock inte enbart som rena leksaker utan mer som prydnadsföremål. När det gäller dockor i plast har i stort sett alla lärt känna den så kallade Barbie-dockan. Denna docka är helt tillverkad i plast och har funnits på marknaden i många år. Barbie-dockan har fått ett stort ekonomiskt värde om man har turen att hitta en äldre docka som är i bra skick. Det kan alltså vara värt att samla och spara på en del plastleksaker inför framtiden.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*