Interplast.se

En site som lär dig allt om plast

Växthus i plast

juli 2nd, 2016

En ny trend bland de som odlar på fritiden är ekologisk odling. Detta är ett fenomen som breder ut sig på såväl landsbygden som i staden och tar fart nu när hobbyodlarna är i full gång med årets odlingar. Genom att på egen hand odla giftfritt kan man försäkra sig om att de grönsaker och vad man nu än odlar är ekologiska. Även stadsbor har börjat odla på alla tänkbara och otänkbara ställen: på terrasser, hustak, balkonger och lite varstans växer numera bär, kål, vitlök, chili, gurkor, tomater och rabarber.

Plasten tar över

En annan trend är att plast ersätter glas. Moderna uterum och växthus är ofta byggda av plast snarare än glas. En rymlig och ljus uteplats ger bostaden en helt ny dimension. Uterummen används numera inte bara på sommaren utan också under resten av året. Även växthusen idag tillverkas i allt större utsträckning av plast, vilket är ett betydligt lättare och mer tåligt material än glas. Växthus i plast isolerar dessutom bättre än vad växthus i glas gör. Växthus kan bestå av olika sorters glas: akrylplast (plexiglas) och isolerplast. Isolerplasten är i det närmaste okrossbar. Det gör att växthus byggt av detta material står emot både grenar som faller mot det, bollar som skjuts mot det och andra påfrestningar det kan tänkas utsättas för. Trots sin betydligt lättare vikt är också växthus av glas mer hållbara än de traditionella växthusen av glas. Ett växthus gjort av plast står emot tidens tand och håller ut och år in.

Westland_kassen

Står emot inbrott

Växthus gjorda av plast står inte bara emot grenar och fotbollar utan är också svårare att bryta sig in i. Risken att du drabbas av inbrott i ett växthus av plast är betydligt lägre än om ditt växthus bestod av glas, då glaset är enkelt att krossa. Med ett ordentligt lås på växthuset försvårar du tillvaron för inbrottstjuvar som ser ditt växthus som en enkel måltavla. Med dagens teknik kan du också enkelt övervaka växthuset med rörelsedetektor, fjärrstyrd övervakningskamera och strålkastare som reagerar på rörelse i trädgården. Du kan sova tryggt med vetskapen om att dina plantor är säkra och att ingen kommer att kunna ta sig in för att stjäla eller förstöra i ditt växthus. Dagens teknik ger dig också möjligheten att fjärrstyra vattningen av dina plantor och andra smarta finesser. Men vad återstår i sådana fall av odlingsupplevelsen? Att vattna och sköta om plantorna är ju hela nöjet.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*