Interplast.se

En site som lär dig allt om plast

Allt om plastflaskor

september 4th, 2016

I dagens moderna samhälle ser vi en del trender som verkar hålla i sig. En av dessa trender är vår ökande medvetenhet om miljön och hur vi ska hantera den utveckling vi ser. Ett tecken på hur detta har uppmärksammats på sistone är hur länder och regeringar äntligen tar klimatfrågan på allvar. Även stora företag har dragit sitt strå till stacken. Bilmärket Ford har länge utnyttjat gammal plast för att göra bilmattor, till exempel. Ford använder sig av återvunna plastflaskor i sina fordon, vilket gör att de minimerar effekten på miljön vid varje nyproducerad bil.

Mot en bättre miljö

Enligt chefen för utveckling och hållbarhet på Ford, går det åt cirka 25 till 30 flaskor per bil för att skapa de bilmattor som finns på golvet i Fords bilar. Visionen är att använda fler flaskor i framtida bilar, eftersom man inte bara vill använda återvunnen plast för mattorna, utan även för andra delar av bilen. Till exempel tänker man att ratten, säten och snart även fönstren ska kunna göras av återvunnet material. För dessa inrättningar är man öppna att börja använda andra typer av plast, som kräver en annan kvalitet. Ford är inte ensamma i branschen om att vilja skapa mer miljövänliga bilar. Om du är intresserad av en ny Ford eller en annan bil som är skonsam för miljön, kan du finansiera den på många olika sätt. du kan få hjälp med fakturaköp om du har ett eget företag och behöver tillfällig likviditet, så slipper du vänta på betalning.

Hur långt kan man ta idéerna med miljövänliga material och vad kan vi egentligen använda dem till? Många drömmer om en framtid där vi lever helt utan att tära på naturens resurser, vilket skulle innebära att vi lever enbart av förnyelsebart material eller av resurser som inte tär på naturen över huvud taget. Detta skulle gälla allt från bilar, hus, utsläpp och hur vi transporterar oss i allmänhet. det finns idag en del projekt internationellt och i Sverige som fokuserar på att till exempel bygga upp hela samhällen av förnyelsebart och återvunnet material. På Konstfack i Stockholm kan man ta del av ett projekt som har blivit uppmärksammat i hela världen. Man vill nämligen introducera idén och visionen att skapa en hel stad av cellplast. För stunden är detta projekt i ett skede där man utvecklar idén, men väldigt snart kan vi se en by gjord av plastflaskor, färdig att flytta in i.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*